19.–20. jaanuaril toimus EELK Vaimulike konverents: EELK EESTI ÜHISKONNAS: MEIE ÕPETUS, MEIE MISSIOON.

KÜSK_Swiss3

Konverentsile tulijaid ootasid ees jumalateenistused, mitmesugused ettekanded, arutlusringid ning töötoad. Arutleti usuõpetuse üle kristlikus koolis, EELK rollist ühiskonnas, sellest, kas ja millal peaks kirik ühiskonnas sõna võtma, pagulastest ja ka vaimulike ametiga seotud probleemidest kirikus. DSC_0010

Vaimulike konverents on EELK juhtimisorgan, mille võimkonda kuulub õpetuse aluste muutmine ning liturgia käsiraamatu ja õpetusliku sisuga oikumeeniliste kokkulepete heakskiitmine enne küsimuse otsustamist piiskoplikus nõukogus või kirikukogus.

EELKi otsused mõjutavad ÜTSA tegevusi, ÜTSA omakorda on kaastegev EELK uuenemisprotsessides. Seekordne vaimulike konverents oli ka platvorm ÜTSA tagasisidestamisteks ning täiendavate uuringute läbiviimiseks. Tallinna Ülikoolis on valmimas magistritöö koguduste ja kohalike omavalitsuste seostest ning nende võimalikest arengutest.

DSC_0007

DSC_0005