unnamed

Juba neljandat korda toimuv ühistegemise nädal – Ühisnädal – tuleb ka sel aastal. Novembri lõpus KÜSKi toel aset leidva Ühisnädala meeskond kutsub kõiki ühendusi, kogukondi, ettevõtteid ja ärksaid inimesi korraldama sel nädalal enda sündmus, et väärtustada üheskoos kodanikuaktiivust ja isetegemist.

Ühisnädalal soovime tähelepanu pöörata eestimaalaste hoolimisvõimele:
kas ja kui palju hoolime oma kaasmaalastest, meid ümbritsevast keskkonnast ning kas oskame hoolida pidevalt või ainult kampaania korras.

Külli Vollmer Harjumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskusest: „Eesti areng ja tasakaal oleneb inimestest – meist endist. Kas ja kuidas hoolime oma lähedastest, oma kogukonnast, oma riigist? Kas väärtustame iga inimest vaid sõnades või ka tegudes? Ühisnädala suur koostööpartnerite hulk näitab, et hoolivus ei ole ühe vabaühenduse või ühe valdkonna teema, hoolivus kõnetab meid kõiki. Vabaühendustes toimetavad inimesed saavad palju ära teha, kuid nad saavad osutada ka kitsaskohtadele, mis meie ühiskonnas täna ei toimi.

Ühisnädalal toimub 21.-27. novembril üle Eesti palju põnevaid sündmusi, kus tutvustatakse inimeste omaalgatuslikke ettevõtmisi, räägitakse kodanikuühiskonna tähtsusest ja rollist riigi arengus. Möödunud aastal toimusid näiteks maakondlikud kodanikuühenduste konverentsid, tunnustussündmused, talgud, kärajad, filmiõhtud, avatud uste päevad, ümarlauad, õpitoad, vabatahtlike aktsioonid jpm.

Enda sündmust saab kirja panna 1. novembrini Ühisnädala veebilehel www.uhisnadal.ee, klikkides nupul „Lisa sündmus” ja täites ankeedi. Teie sündmus lisatakse seejärel üle-eestilise Ühisnädala programmi.