2019.a. sõlmisid Justiitsministeerium, Eesti Diakoonia ja Uus Põlvkond MTÜ (New Generation) lepingu nõustamisega majutusteenuse pakkumiseks Ida-Eesti piirkonnas. Nii Uus Põlvkond kui Eesti Diakoonia teevad tihedat koostööd Balti Kriminaalpreventsiooni Instutuudiga koondades nõnda valdkonna parimad asjatundjad. Balti Kriminaalpreventsiooni Instituut osutab ka tugiisikuteenust ning pakub majutusasutuste töötegijatele tuge.

Majutusüksuse juht Jurii Mysnik koos kõigi asukate lemmiku ning pingete maandajaga.

 

REHABILITATSIOONIKESKUSE UUS PÕLVKOND KODUKORD

  1. Rehabilitatsioonikeskuse tegevuse eesmärk:Aidata inimesi, kes on sattunud elus raskesse olukorda. Keskus aitab omandada teadmisi ning individuaalseid ja sotsiaalseid oskusi, mis võimaldavad edukalt (taas)kohaneda ühiskonnaga. Teenust osutatakse meestele, naistele ja lastega naistele.
  1. Päevakava:Esmaspäevast reedeni me ärkame kell 6.00, laupäeval ja pühapäeval kell 9.00.
    Tööpäevadel algab öörahu kell 22.00, puhkepäevadel kell 23.00.

    Toitlustatakse neli korda päevas.

  1. Me ei suitseta, ei tarbi alkoholi ega narkootikume ega kasuta psühhotroopseid aineid.
    Ravimeid võib kasutada ainult arstitõendi olemasolul. Keskuses on võimalik pöörduda perearsti  ja eriala-arstide poole.
  1. Meie rehabilitatsioonikeskusesse tulevad inimesed vabatahtlikult. Meie töö põhineb kristlikel eluväärtustel – perekond, ausus, lugupidamine teiste inimeste vastu, enese arendamine ja distsipliin. Iga päev on tunnid ja kodused tööd, mis aitavad muuta vanu harjumusi. Saab lugeda teemakohast alternatiivset kirjandust. Me ei kasuta vangla slängi, ei varasta teiste asju, ei toeta endise elu subkultuuri, ei heieta vanu kangelaslugusid minevikust, ei ähvarda kedagi verbaalselt ega ei kasuta füüsilist vägivalda teiste vastu.
  1. Me toetame rehabilitatsiooniperioodil suhtlemist perekonna ja lähedastega Suhete hoidmise vorm ja kord lähtub kliendi vajadustest ning lepitakse iga isikuga individuaalselt kokku.
    Perekonnaliikmed võivad alati helistada keskuse telefonile, et  saada teie kohta informatsiooni.
  1. Rehabilitatsiooniperioodil hoidume omavahelistest ja külastajatega romantilistest suhetest, kuna see ei aita taastumisele kaasa.
  1. Keskuses on head tingimused tervislikuks eluviisiks (jõusaal, jalgpalliväljak, saun, muud sportimisvõimalused väljaspool keskuse territooriumi). Keskuse territooriumilt lahkutakse ainult koos keskuse töötajaga.
  1. Keskuses on piiratud juurdepääs televisioonile, raadiole ja internetile. Koos vaadatakse filme ja motiveerivaid videoid. 
  1. Me pakume puhast elukeskkonda. Soovime, et igaüks hoolitseks oma isikliku hügieeni eest: käiks pesemas, kasutaks puhast voodipesu, kannaks puhtaid riideid ja viibiks puhastes ruumides. Keskuse territooriumil me oleme korralikult riides.
  1. Rehabilitatsiooni läbimise ajal me ei teeni raha, see on teenuse osa, kus kujundame õigeid tööharjumusi. Isiklikud sissetulekud reguleeritakse ja kasutatakse ainult koos keskuse töötajaga. Kui rehabilitatsiooniprogramm kulgeb edukalt ning keskuse töötajad hindavad riskid madalaks, on administratsiooni loal võimalik kiirendada programmi läbimist ja tööle minekut.
  1. Valimisõiguslikel klientidel on võimalik osaleda valimistel.
  1. Rehabilitatsioonikeskus ei paku proovipäeva.

 

Kinnitatud:

Avo Üprus

Juhatuse liige

EELK Diakoonia ja Ühiskonnatöö SA

Click here to add your own text