Kuni 25. aprillini on avatud taotlusvoor „Lapsehoiukohtade loomine ja teenusepakkumise toetamine 0–7-aastastele lastele“.

Mida toetatakse?
Toetust antakse projektidele, mille tegevustega luuakse uued tava või eriilmelised lapsehoiukohad. Eriilmelise rühmana on võimalus avada rühm ebastandardsetel kellaaegadel, mis vastaks perede tööajakorraldusele, näiteks võimaldada vajadusel lapsi hoida õhtustel aegadel või pakkuda võõrkeelseid hoiukohti võõrkeelsetest peredest lastele. Ka tööandjal on võimalik taotleda toetust, et enda ruumides või lähiümbruses luua lapsehoiuvõimalused, selleks et töötajad saaks pingevabamalt tööle keskenduda. Samuti saab projekti raames luua uusi erivajadustega lastele mõeldud lapsehoiukohti.

Kes saab taotleda?
Innovesse on oodatud projektitaotlusi esitama kohalikud omavalitsused, eraõiguslikud juriidilised isikud, valitsusasutused või nende hallatavad riigiasutused.

Kui palju?
Taotlusvooru eelarve on kokku 2 971 692 eurot.
Lapsehoiukohti rahastatakse ühikuhinna alusel – 245 eurot kuus, mis on 2941 eurot aastas lapse kohta ning see katab kõik teenuse osutamisega seotud kulud. Ühikuhind võimaldab toetuse saajale kergemat ja kiiremat kulude katmist, mis tähendab, et eraldi kuludokumente ei ole vaja enam esitada.
Taotleja enda panus on 25% omaosalust projekti abikõlblikest kuludest ja ülejäänud 75 % finantseerib Euroopa Sotsiaalfond.

Kust saab infot?
Taotlusvooru tutvustavad infopäevad toimuvad 14. märtsil Tartus ja 16. märtsil Tallinnas.
Lisainfot leiab ja infopäevadele saab registreeruda Innove kodulehel.